Katolikus, magyar és édesapa.

Bódi Ábel vagyok.

Bódi Ábel vagyok.

A lustaságnak van a legnehezebb másnapja

2022. március 23. - Bódi Ábel

 

Amikor alig egy éve kiderült, hogy Joe Biden lett az Amerikai Egyesült Államok elnöke, elsőre nem akartam elhinni, hogy mi történt. A kampányt a végéig kiemelt figyelemmel követtem, hiszen rengeteg múlt rajta: marad-e az USA a Trump által kijelölt béketeremtés és hazafiság útján, vagy újra előtör a demokrata vérszomj?

Hogy melyik történt/történik, arra mindenki megtalálja a választ, ha szétnéz a külpolitika rovatban. Jelen témánk azonban még a választásokat megelőző kampányban keresendő. Joe Biden olyan dolgokat művelt, amik miatt épeszű ember nem szavazhatott rá – végülis így is kérdéses a választások végkimenetelének szabályossága, de erről már sokat írtunk.

Ha emlékszünk még, például a Despacito dalt játszotta le latin-amerikai közönségének a telefonjáról (!), de többször elfelejtette a beszédeit, elaludt tárgyalás közben, vagy az újságírókkal perlekedett. Nem ismerős főleg az utóbbi?

Biden, mióta a NATO legerősebb hadseregével rendelkező ország első embere, még sajnos mindig nem jött rá, hogy hol is van és ki is ő. Kijelentései, összefüggéstelen mondatai ezen pedig nem segítenek, ez jól látható a közvélemény-kutatásokból. Azonban sajnos megtörtént az elképzelhetetlen, visszacsinálni nem lehet, ez ennyi volt. Kár rajta keseregni, bő két és fél múlva jön a következő amerikai elnökválasztás.

De van, amin még változtathatunk. Ne gondoljuk azt, hogy itthon, főleg háborús időben, amikor küszöbön van egy gazdasági válság is, a nemtörődömség megengedhető. Gondoljunk bele, hány republikánus szimpatizánsnak fájt a feje másnap, hogy nem ment el a nagy napon szavazni? Pedig ha visszagondolunk hazánkra, a választások napja könnyen lehet, hogy egy gyönyörű tavaszi napra esik, amikor jobb lenne kirándulni vagy egész nap a kertben henyélni, olvasni. Gondolhatnók, „ez a Márki-Zay úgysem nyer, a sajátjai is utálják”…
Persze, hogy nem kedvelik! De a szuverenitáspártiak felé irányuló gyűlölet, amit a – többnyire külföldről is pénzelt – sajtó az egekbe fog korbácsolni harmadikára, el fogja őket vinni addig a bizonyos X-ig. És a győzelem csak akkor biztos, ha már megtörtént. Az pedig mindenkin múlik, és soha nem a kampány alatt dől el, hanem április harmadikán. Amiről ma azt gondoljuk, hogy lehetetlen, holnap valósággá válik, akiről azt gondoljuk, alkalmatlan és veszélytelen, a gyűlölködő és félrevezetett tömeggel a háta mögött erőssé lehet.

Rajtunk múlik, hogy élünk-e a jogunkkal, hogy megvédjük az országot a tébolyult, céltalan, szélkakas-forma szerencselovagoktól, vagy a kényelmünket, a hamis biztonságérzetünket, az esetleges személyes sértettségünket félretéve józanul és felelősen a nemzet szabadsága és szuverenitása mellett voksolunk.

Az írás a Magyar Nemzet online felületén jelent meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bodiabel.blog.hu/api/trackback/id/tr2217787794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása